keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Berliini, Saksa 7.-11.6.2016

Rikon lähes puolen vuoden hiljaisuuden matkakertomuksella.

En muista kuinka kauan olen halunnut Berliiniin matkustaa. Kauan. Nyt kesäkuussa se oli vihdoinkin mahdollista, koska on päivätyö ja viikon loma. Lähdimme siis äidin kanssa ensimmäiselle äiti-tytär-reissulle. Selvisimme siitä ilman suurempia riitoja ja tappeluita, joten palasimme kumpikin hyvillä mielin ja toiveena palata Berliiniin uudestaan. Onnistunut matka siis.

Otin jonkin verran kuvia matkan aikana, ja valikoin blogia varten ne kaikista onnistuneimmat.

Alexanderplatz

Berliner Dom

Berliner Dom

Alte Nationalgalerie

Spree river

Statues in Pergamon Museum

Tapestry in Pergamon Museum

Nikolaikirche

Rotes Rathaus

Fernsehturm Berlin

Französischer Dom

Gendarmenmarkt

Konzerthaus Berlin

Holocaust memorial

Marienkirche

Huomaa kyllä, että kuvaan mielummin rakennuksia kuin ihmisiä. Ainakin tällä reisulla.

En ostanut yhtään lankaa, kankaita tai mitään käsitöihin liittyvää Berliinistä! Sen sijaan ostin:

- kolme t-paitaa, joista kaksi itselle ja yksi miehelle
- kaksi lyhythihaista puseroa
- puseron
- kassin
- kaulakorun
- kolme magneettia
- kuusi taidepostikorttia
- termomukin
- kuusi A5-kokoista vihkoa
- kaksi pientä japanilaista paperitaskua
- kolme erilaista washi-teippiä
- suklaata
- karkkia
- vihreää ja infusion-teetä

Kaikki mahtuivat hyvin matkalaukkuun.


Opittua:

Kannattaa miettiä tarkaan tippiasiat. Etelä-Saksassa tippiä ei juurikaan annettu, mutta Berliinissä ilmeisesti kannattaisi. Nimittäin aika hyytävää oli palvelu ilman tipin jättämistä. On jotenkin outoa, että aikaisemmin hymyilevä tarjoilija marssii tiehensä sanomatta mitään (ainakin suomalaisen näkökulmasta). Oma lukunsa oli sitten se tarjoilija, joka heitti annetun tipin pöydälle, kun ei ilmeisesti ollut tarpeeksi herran mielestä. Ota noista sitten selvää.

Yleisesti ottaen palvelu oli hyvää ja ystävällistä, mutta lähes kaikista ravintoloista jäi ristiriitainen tunnelma. Seuraavalla reissulla saatan harkita asunnon vuokraamista, jotta voisin itse tehdä ruokana. Jää ainakin vähemmän mielipahaa ruokailutilanteista.


Suosituksia:

- Neues Museumin kahvila-ravintolaa. Siellä oli todella hyvää ruokaa ja myös hyvä palvelu (en muista jätettiinkö tippiä vai ei).
- Neues Museum ja ylipäätänsä Museuminselin museot. Neues Museumissa pääsin vihdoin näkemään Nefertitin rintaveistoksen. Historian aikakausista muinainen Eqypti on se kaikista kiinnostavin ja juuri tämä patsas on aina kiehtonut minua.
- Paper & Tea -teekauppaa Mittessä. Suloinen, pieni putiikki, loistava palvelu ja laaja teevalikoima.
- Luiban-paperikauppa oli myös suloinen ja palvelu oli hyvää.
- Jokiajelua
- Hotellimme Holiday Inn Berlin Alexanderplatz oli vallan mainio. Hyvä asiakaspalvelu, hyvä ja monipuolinen aamiainen ja miellyttävät huoneet.


-----

Olisin voinut jäädä Berliiniin pidemmäksi aikaa, viiden päivän aikana ehti juuri tulla sinuiksi kaupungin kanssa. Sää oli mitä mainioin, parhaimmillaan oli 30 asteen helteet. Mutta kuten arvata saattaa, viluistuin kun tulin takaisin Suomeen. Siksi kirjoitankin tätä keskellä päivää. Tänään nimittäin ei minulla ollut töihin menemistä.

Ei kommentteja: