perjantai 2. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet (taas kerran...)

Ja niin se uusi vuosi alkoi. Olen tässä pyöritellyt miten kirjoittaisin viime vuodesta. Pitkästä ja tarkasti, vai lyhyesti. Jossakin suhteessa vuosi oli onnistunut: lankavarastoni kutistui 3,5 kiloa! Hyvä minä.

Vuosi 2014 ei ollut mikään maailman paras vuosi. Se alkoi sillä, että olin todella sairas ja ensimmäiset seitsemän kuukautta olin enemmän tai vähemmän sairaana. Vuosi parani kuitenkin loppua kohti ja tulin terveemmäksi (tosin tää tervehtyminen jatkuu vielä ainakin tämän vuoden alkupuoliskon, ennen kuin voin itseäni kutsua taas semi-terveeksi). Olin myös koko vuoden työttömänä valmistumisen jälkeen. Vuoden viimeisenä päivänä heräsin aamulla aikaisin, menin yksityiselle hammaslääkärille paikkaamaan hampaan, josta lohkesi iso pala ison reiän takia, sitten kärsin hammassärystä, ajoin kuusi tuntia etelään ja kärsin migreenistä loppuillan. Oikein sopiva lopetus vuodelle.

Päätin jo useampi kuukausi sitten, että vuodesta 2015 tulee aivan mahtava! Kun ei siitä huonompikaan voi tulla. (tai voi, mutta ei takerruta siihen) Ehkä tänä vuonna pääsisin käymään ulkomailla, ehkäpä ihan Tukholmassa tai Tallinnassa. Varmasti saan työpaikan ja varmasti saan lankavaraston pienenemään sopivamman kokoiseksi. Varmasti neulon kivoja asioita.

Kuten tuossa mainitsin, joululoman vietin maalla vanhempieni luona ja siellä neuloin kalenterisukan lisäksi kahta kesällä kesken jäänyttä neuletta.

KC

KC on Isabell Kraemerin puseromalli, jonka päätinkin toteuttaa villatakkina. Tulin siihen tulokseen, että paksusta alpakkalangasta neulottu pusero olisi liian kuuma.

Ravello III

Ravello on myös Isabell Kraemerin puseromalli ja tämä on kolmas versioni siitä (ei puhuta siitä että nro 2 on vielä kesken...) Tähän versioon päätin tehdä vartaloon enemmän raitoja ja myös hihoihin. Tuo itseraidoittuva lanka tuo raitoihin ihan erilaisen tunnelman kuin yksivärinen.

Vuoden 2014 viimeinen lankaostos

Joulukuun ja vuoden viimeiseksi lankaostokseksi jäi Kaapelitehtaan joulumyyjäisistä ostetut käsinvärjätyt suomenlampaanvillavyyhdit. Nää on niin suloisia minivyyhtejä! Näistä tulee raitalapaset sitten isoina.

Mitäs olen ajatellut tänä vuonna tehdä? Ainakin olen haastanut tekemään itseni 15 neuletta ja ensimmäisen niistä olen aloittanut. Steppe-sedän Verticles Unite -huivin kahdesta käsinvärjätystä ja kolmesta itse kehräämästäni langasta. Sen lisäksi haaveissa on sormikkaat itselle (Sukupolvien silmukoissa on ihania malleja) ja tavoitteena on myös neuloa useampi neuletakki. Lisäksi päätin, että neulon puolisolle ja äidille lupaamani neuleet vihdoinkin. Niin ja tietysti neulon tai puran ufoutuneet neuleet.

Siinä voisi olla ihan tarpeeksi tekemistä!

3 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Tästä vuodesta tulee ihan loistava. Tähän uskomme.

Ja raporttia kehiin kun pääset Tallinnan aarteiden äärelle :)

outi kirjoitti...

Loistavaa uutta vuotta! Siitä tulee hyvä.

Ladetsu kirjoitti...

Soile, kyllä raporttia on varmasti tulossa sitten ja kun siellä pääsen käymään. :)

outi, Kiitos! Kuten Soile sanoi, uskomme siihen että vuodesta tulee hyvä.