perjantai 30. tammikuuta 2015

Tammikuun asioita

Ja niin vuoden eka kuukausi on kohta lopuillaan. En tiedä oliko se mitenkään loistava aloitus vuodelle, mutta ainakaan en ole ollut sänkypotilaana. Kirjoitan tämän postauksen loistavan Sei Shónagonin hengessä, nimittäin tässä kuussa on tullut luettua Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (Otava, 2013). Suosittelen.

Asoita joita ei itse jaksa neuloa:
Ohuet tai paksut puuvillaneuleet. Etenkään jos lanka on mustaa. Sen sijaan paksun ja napakan puuvillajakun löysin KapphAllista ja ohuen mustan puuvillaneuleen Gudrun Sjödenin liikkeestä.

Asioita jotka saavat hyvälle tuulelle:
Kun näkee pitkästä aikaa ystäviä.
Hyvä ruoka. (Bar & Grill Mayan ruoka on nannaa!)
Elokuva joka saa nauramaan. (Viikossa aikuiseksi on aika mainio elokuva!)
Kaunis lanka.
Onnistunut neuleprojekti.
Tulevien neuleprojektien suunnittelu. (Kai olette jo nähneet Interpretations 2 kokoelman?)
Jooga. Etenkin seitsemän vuoden tauon jälkeen.
Postikortti neuleystävältä.

Asioita joista yllättäen pidätkin:
Vihreä tee.
Latte. Etenkin jos olet aina inhonnut kahvia. Olen kai tullut vanhaksi?

Asiat jotka harmittavat:
Kun pyöröpuikko hajoaa kesken neulomisen ja joudut ostamaan uuden. (Kyllä ChiaoGoon Red Lace -puikoille on laitettu hintaa! Mutta olipahan nopea toimitus, eilen tilasin ja tänään tuli perille.)
Kun jätät viime tippaan taidenäyttelyssä vierailun ja sitten et pääsekään, kun puolisosi sairastuu. (Vielä tosin muut ehtivät, Edvard Munchin taidenäyttely on vielä sunnuntaihin asti Didrichsenin museossa!)
Kun sisällä on liian kuuma, koska lämpöpattereiden toimivuuden tarkistaminen ei kestänytkään kahta päivää, vaan reilusti yli viikon. Ehkä ensi viikolla voimme palata normaaliin sisälämpötilaan.
Kun unelmatyöpaikastasi ilmoitetaan, että olit vain toiseksi paras hakija.

***

DSC03474

DSC03477

Tän hetken neulotuin työ on Rililien BlueSand Cardigan. Hiha on kesken sen edellä mainitun pyöröpuikkoaksidentin jälkeen, joten jatkoin vartaloa uusia puikkoja odotellessa. Erityisesti tässä mallissa tykkään tuosta erikoisesta pinnasta hihoissa ja vartalon lopussa.

***


Semmoinen oli tammikuu. Mitähän tapahtuu helmikuussa?


3 kommenttia:

Ilosofiaa kirjoitti...

Helmikuu on varmasti hyvä kuukausi :) ihanat värit työssäsi!

Soile kirjoitti...

Oi, Gudrunin kauppa. Kaikki kevätjutut taisivat jo olla siellä? Minä sain tilata jo ennakoon kevätmallistosta ja viikolla tuli nätti kirjailtu mekko. Ne kirjotut kiinantossut tulevat myöhemmin. Toivottavasti koko on oikea! Harmi ettei työpaikka tulla napsahtanut, seuraavalla kerralla sitten, eikös vaan? Tuossa neuleessa on kyllä puikeat värit.

Hosuli kirjoitti...

Tulee todella hieno villapaita!