torstai 18. syyskuuta 2014

Kun inspiraatio iskee, niin se on kai merkki parantumisesta?

Mutta tällä kertaa inspiroituneisuus ei koske ihania lankoja tai neuleita vaan... ihan muuta.

Kuluneen viikon aikana olen innostunut asiasta, johon en oikeastaan aikaisemmin kiinnittänyt huomiota: Project Life/filofaxing. Siltä varalta, jos joku siellä ei tiedä mitä nämä ovat, selitän lyhyesti (kuten itse ne käsitän) ennen kuin alan jauhamaan aiheesta. Project Life on alunperin Becky Higginsin kehittämä planner-systeemi, jossa kootaan oma planneri omien tarpeiden mukaan ja koristellaan se nätiksi. Filofaxing on brittiläisenFilofax-tuotemerkin plannereiden koristelua (ja fanittamista). Sivuja koristellaan esimerkiksi washi-teipillä, tarroilla ja omilla piirustuksilla. Ja Etsyssä on useampia kauppoja, jotka tarjoavat erilaisia sivuja tulostettavaksi näitä plannereitä varten.

Miten sitten innostuin asiasta? Selasin Instagramia pari päivää sitten ja törmäsin feedissä videoon plannerin koristelluista sivuista. Kiinnostuin tästä ja tein haun Pinterestiin. Ja siitä se sitten lähti... lapasesta.

Eilen kävimme puolison kanssa juhlistamassa hänen uutta työpaikkaansa ja samalla kävimme katsomassa, mitä Stockmannin Akateemisessa on tarjolla. Ja yllätyksekseni löysin sieltä Filofaxin plannereita ja huokeampaan hintaan kuin nettikaupoista saisi. Mutta kun otin käteeni tämän panda-aiheisen Timexin kalenterin, halusin vain tämän. Se tuntui minun planneriltani. Puoliso totesi, että voin sen Filofaxin ostaa sitten myöhemmin ja oikeassa hän on. Monella planner addictilla kun on useampi planneri, eri tarkoituksia varten (jollakin näin olevan kymmenen Filofax-plannerin kokoelman).

I managed to get the #filofax bug! I went to a store to buy one, but when I saw this cute #timex planner, I chose it instead.

Week 32 on my new planner. Not entirely happy with it, but it is a start. #planner #washitape #projectlife

Intoa pursuten keräsin eilen illalla kaikki mahdolliset kynät, washiteipit, tarrat ja mitä nyt sattui eteen miljoonasäläkoreista, ja koristelin tämän viikon näkymän. Aika kehno esitys, mutta ainahan pitää aloittaa jostakin, eikös niin. Löysin sattumalta vanhan puhelimen koristeet ja laitoin tähän kalenteriin kiinni. Löysin myös tuon pöllön, jonka kiinnistysmekanismi meni rikki (sekin oli aikoinaan kiinni puhelimessa). Pitää keksiä jokin keino, jolla saan sen kiinni tähän planneriin.

Ainoa rajoite tällä hetkellä on huono rahatilanne, joten pitää harkita tarkkaan mitä ostaa. Kyniä minulla onneksi jo on tarpeeksi, joten niitä ei tarvitse ostaa (paitsi tuon kalenteriin sopivan kynän). Olen eilisen ja nyt aamun ihmetellyt, minne mun kaikki tarrat ovat kadonneet? Olen löytänyt vaan muutaman hassun tarran. Joten tarrat on ostoslistalla. Ja sellaiset söpöt muistilaput. Washiteippien täydennys tulee vasta ensi viikolla. Washiteippitilauksen jälkeen muistin, että ensi kuussahan on kädentaitomessut ja siellä askastelu-paskartelu-osastot ovat olleet etusijoilla viime vuosina. Joten saattaa käydä niin, ettei lankaa tule ostettua vaan niitä tarroja ja mitä sieltä nyt löytyykään. Ei sillä, mä en lisää lankaa oikeastaan tarvitse.

Old calendars and a notebook.

Ei sinällään ole yllätys, että innostuin näin paljon näistä plannereista. Olen jo vuosia koristellut kalentereita ja muistivihkoja eri tavoilla, ehkä vähemmän päämääräisesti. Ostellut nättejä muistikirjoja. Ja olen säästänyt näistä kaikista suurimman osan. Ylhäällä olevassa kuvassa on muutama tällainen, kaikki eivät mahtuisi samaan kuvaan. Lisäksi ennen askartelin ja piirsin paljon, mutta yliopistossa aloitettuani, se vähitellen loppui. Nyt kun yliopistolle ei ole enää mitään asiaa, innostuin uudestaan askartelusta ja piirtämisestä. Mitähän tästä voi päätellä? ;)

Joten jos uskallat, hae seuraavilla hakusanoilla joko Pinterestistä, Tumblr:ista tai Instagramista: #filofax, #filofaxlove, #planner, #planneraddict, ja saat aika hyvän kuvan siitä, mistä on kysymys. Myös Midori Traveler's Notebook on tutustumisen arvoinen asia.

Aina niin tärkeä löytö: jollakin on yli 200 erilaisen washiteipin kokoelma. Se laittaa miettimään.


Ps. Kuvat on otettu Instagramilla. Halusin kokeilla miten hyviä kuvia saan aikaiseksi ja lähettää ne Flickriin. Siedettäviä, mutta näin harmaana päivänä hieman rakeisia.

Pss. Vielä tämä ja ensi viikko sairaslomaa. Sitten saa lähteä taas hikilenkille!

Psss. Oon mä neulonutkin. Madelinetoshia.3 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Mielnkeiintoista. Ja otan varoituksesi noista hakusanoista tosissaan, suurena kovakantisten muistikirjojen ystävänä. Mulla on mm. kangasvaraston "index" A5 - kokoisesa minimapissa. Samaan paikkaan piirtelen ja kirjoittelen ompeluideoitani.

Mutta kyllä inspiraation isku on merkki siitä, että elämä helpottaa - silloin kun kaikki energia ei kulu vain perusjuttuihin, jaksaa jo luoda :)

Susu kirjoitti...

Heippa!

Onpa kiva huomata että joku muukin suomessa on innostunut Filofaxeista ja kaikista ihanista jutuista mitä siihen liittyy: kynät, washiteipit, tarrat, sticky notes ym. ym. Mulla itsellä on nyt kolme filofaxia: yksi A5, yksi personal kokoinen ja yksi pocket, joka toimii lompakkona. Youtubesta löytyy paljon Filofax koristelu aiheisia videoita, kannattaa katsoa :) Nyt on hurahtanut myös Midori Travelers notebookiin, jollainen tuli hommattua myös ja sitä käytän tällä hetkellä art journalingiin ja on mulla siinäkin itse tehty kalenteriosio. Tää on vaan niin ihanaa, kun vaan olis enemmän rahaa laittaa näihin ;)

dEmi kirjoitti...

Hei, siistiä että kotimaastakin löytyy samanhenkisiä! :D Tosi kiva tuo planneri, jonka ostit. Täytyypä mennä perässä vilkuilemaan, josko filofaxejakin olis vielä hypisteltävissä. Mutta tästä se lähtee, voin varottaa jo etukäteen, että tää on kyllä asia, johon saa uppoomaan ihan loputtomasti rahaa ja aikaa...! :"D Ja muuten, oot oikeessa siinä, että filofax todellakin on suosituin plannerimerkki, mutta monet muutkin on tosi suosittuja näissä piireissä, esim. Erin Condren, Kikki K, Plum Paper yms. :)