lauantai 5. huhtikuuta 2014

Antler

Koska en edelleen tunne itseäni kovinkaan kuvaukselliseksi, otin uudesta neuleesta henkarikuvan. Koska ainakin näette mitä olen neulonut maaliskuun aikana!

Antler

Malli: Antler by ANKESTRICK
Lanka: Handu Perussukkalanka (punainen) ja Garnstudio Drops Fabel (violetti)
Puikot: 3 ja 3.5 mm
Menekki: 270 grammaa
Fiilis: Tää on ihana!

Törmäsin tähän malliin maaliskuun alkupuolella ja tykästyin siihen heti. Olin hakenut kivaa mallia tuolle punaiselle langalle ja se tuntui sopivan tähän malliin just eikä melkein. Melkein, koska lankaa minulla oli vähemmän kuin ohjeessa vaadittiin. Ja minulla ei ollut ollenkaan sopivaa toista väriä. Pikku seikkoja! Aloitin neulomaan saman tien.

Violetin Fabelin löysin kaupasta ja ihmeekseni se sopi hyvin tuohon punaiseen, vaikka en ole aikaisemmin tottunut yhdistämään punaista ja violettia. Koska pääväriä minulla oli niin vähän, neuloin vartaloa ja hihoja yhtäaikaa. Ensin vartaloa ensimmäisen vyyhdin päättymiseen asti, sitten tein ensimmäisen hihan. Sen jälkeen jatkoin vartaloa, kunnes oli jäljellä 50 grammaa pääväriä. Tulin siihen tulokseen, että eka hiha oli liian väljä, joten neuloin toisen hihan tiheämmällä kavennuksilla ja totesin hihan olevan parempi. Lisäksi tein hihasta hieman lyhyemmän ennen värin vaihtamista. Neuloin uudestaan ensimmäisen hihan. Sitten neuloin vartalon valmiiksi. Vain vaivaiset 2,5 cm pidemmälle olisi pitänyt riittää pääväri, niin olisin saanut ohjeen mukaisen helman. No, Fabelia oli reilusti, niin korvasin puuttuvat sentit sillä. Loppujen lopuksi helma taitaa olla pidempi kuin ohjeessa.

Erityisen kaunista tässä mallissa on tuo kaulus ja kaaroke:

Antler

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka hoksaa missä vaiheessa vaihtuu vyyhti. Nimittäin kaksi punaista vyyhtiä olivatkin eri värisiä, vaikka ovatkin samasta padasta... Sellaista sattuu! Helmassakin on "reikiä" ku joku mokasi german short rowit. Mutta tiedänpähän paidan olevan omatekemä. Ja jos joku ne reiät sieltä hoksaa, niin taitaa olla katsomassa liian läheltä.

Joten joskus hosumallakin tulee kiva neule! Nyt suunnitelmissa olisi toinen Antler, ehkä hieman väljempänä versiona. Jostain syystä tahtoisin pinkki-limen Antlerin. Langatkin olen laittanut esille selaimen välilehteen ja ko paikkaan saisi alennuksen juuri nyt, mutta pitäisi perustella itselle että miksi ostaisin lankaa... Kun sitä kuitenkin on niin paljon.

5 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Tuohan on just hyvä väriyhdistelmä ja siihen pinkkiin paitaan laitat kaveriksi oranssia. Tai sinappia! Saat toki limeäkin käyttää :)

Ladetsu kirjoitti...

Soile, kiitos tästä! Tuli visio ihan jo lankavarastossa olevista langoista! Ei tarttee mennä ostamaan lankaa sittenkään. :)

berenike kirjoitti...

Todella, todella kaunis!

Linnea kirjoitti...

Tuo on kyllä palkitsevaa, kun saa varastoituja lankoja muutettua kauniiksi ja käytännöllisiksi neuleiksi!

Ladetsu kirjoitti...

Berenike, kiitos! :)

Linnea, olet aivan oikeassa! :)