perjantai 6. joulukuuta 2013

Viides ja kuudes päivä

Viidennen ja kuudennen päivän sukat ovat jatkaneet samaa värimaailmaa kuin edelliset raidat. Odotan hetkeä milloin väritykset sekoittuisivat.

Day five

Viidennen päivän raitavärinä oli pyyhkeen väri. Minulla on sattumalta juuri nyt käytössä ainoa tumman pinkki pyyhe, joten raidastakin tuli tumman pinkki. Dropsin Fabelia oli just oikean värisenä. Sukka A:n värimaailma säilyi pinkkinä.

Day six

Kuudennen päivän väri aiheutti ongelmia. Haasteena oli valita väri, joka alkaa nimesi ensimmäisellä kirjaimella. Minulla se on e-kirjain, joten... Piti hieman googlettaa. Lopulta Wikipedian englanninkielinen värinimitaulukko toi apua. Päivän värinä on siis epäväri nimeltä ecru. Kun just saman väristä lankaa löytyi. Värin päätettyäni huomasin, että Väinämöisten Eiku olisi sopinut tähän... No, sattuuhan tuota. Sukka B:n värimaailma säilyi urheilullisena.

***

Marraskuussa ja nyt joulukuussa olen huomannut oudon ilmiön. Olen uusien töiden sijaan ottanut esille vanhoja, keskeneräisiksi jääneitä töitä. Kun sain Opettajattaren valmiiksi, otin esille yli vuosi sitten aloitetun neuletakin ja Portissa aloitetun huivin. Ja molemmat tein valmiiksi marraskuun aikana. Nyt joulukuussa olen ottanut esille kolme työtä: keskenjääneen raitahuivin, raitaneuletakin ja ILO-takin.

Raitahuivi jäi kesken, koska en osannut lukea ohjetta ja tein sen verta pahan virheen, että piti purkaa tuntikausien työ... Ja huivi jäi häpemäään. Koska tarvitsin suhteellisen aivottoman (hah) neuletyön reppuneuleeksi, otin tämän työn esille. Tätä neulon aina odotellessa, kunnes se on niin valmis, että neulon sen kotona loppuun.

Raitaneuletakki jäi kesken, koska epäonnistuin hihan lankavalinnassa. Purin hihan aloituksen pois, mutta samalla neuletakki jäi koriin häpeämään. Ostin jo lokakuussa korvaavan hihalangan, joten eiköhän ole jo aika tehdä työ valmiiksi. Työ etenee hitaasti 2.75 mm puikoilla, mutta olen kolme raitatoistoa saanut valmiiksi. Kyllä se tästä.

ILO-takista epäonnistuivat kanssa hihat ja työ jäi häpeämään. Jo syyskuussa sain vinkkejä siihen, miten hihan saa onnistumaan. Otin työn nyt esiin, purin hihan ja aloitin uuden. Ja se istuu hyvin. Virkkaaminen on hidasta, mutta eiköhän se tästä.

Toisin sanoen, joulukuussa tehdään valmiiksi aikaisemmin oman virheen takia keskenjääneitä töitä? Aloitin kyllä uudet lapaset, mutta niistä tuli liian isot. Pitänee ettiä pienemmät puikot.

***

Mä haluaisin niin neuloa Bajads -raitaneuletakin. Pitää vaan ensin vapauttaa noi 2.75 mm puikot. Minulla on jo kaksi raitavaihtoehtoa mietittynä. Ensimmäinen on oranssinpunainen Meilenweit Merino yhdistettynä punaiseen vironvillaan. Toinen on harmaa Meilenweit Merino yhdistettynä luumum väriseen Väinämöiseen. Kumpikin on kivoja, saa nähdä kumman aloitan ensin! Vironvillasta tulee kuulemma pehmeämpi pesun ja käytön myötä, joten sen pitäisi sopia hyvin neuletakkiin.

***

Tätä kirjoittaessani otin esille keskenjääneet sukat.

1 kommentti:

Vyyhti kirjoitti...

Hauska nähdä miten erilaisia sukkia tekijöille tulee! Sinulla on ilmeisesti erikseen hillitty ja reipas jalka. :D