keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Mikä on lempivärisi?

Kuten jokainen tätä blogia lukenut on huomannut, punaisen eri sävyt ovat minun värejäni. Roosa, aniliini, fuksia... Punainen, oranssinpunainen, burgundi... Punaiseen vivahtava violetti... Hailakka vaaleanpunainen, ns. vauvanvaaleanpunainen ei kuitenkaan lukeudu lempisävyihini. Punainen on paras silloin, kun siinä on syvyyttä ja voimakkuutta. Joten kun katsoo lankavarastoani, ei ole epäselvää mikä on lempivärini.

Viime aikoina kuitenkin olen alkanut kiinnostumaan uudenlaisista väreistä, jotka kyllä sopivat hyvin yhteen punaisen kanssa: sininen, keltainen, vihreä, ruskea ja harmaa. Sininen ja harmaa ovat lukeutuneet kyllä vaatekaappini väreihin jo pidemmän aikaa. Vihreä ja keltainen sen sijaan ovat uusia värejä. Ja ruskea... Ruskea on jotain yllättävää. Vuosia nimittäin olin sitä mieltä, että ruskea on vanhojen naisten väri. Olen kai siis jollain tasolla aikuistunut, kun nykyään ruskea on ihan hyvä väri ja sitä vaatekaapistanikin löytyy? No kohtahan minä täytän neljäsosa vuosisadan. Kai se on aikakin.

Syksyisin alan kaipaamaan tummempia värejä, joten laitoin väärän väriset langat piiloon odottamaan kevättä. Ja neulon nyt syksyn sävyjä. Ja uudet langat pyrin neulomaan syksyn ja talven aikana ennen kuin kevätaurinko alkaa paistamaan ja kaivetaan esiin virkkuukoukku lankoineen. Sitten syksyiset lankaparat joutuvat odottamaan seuraavaa syksyä.

Opettajatar, wip

Aloin neulomaan Opettajatarta. Kauniin langan ja mielenkiintoisen neulemallin neulominen nimittäin lievittää gradustressiä. Langan väri on miltei mahdoton saada oikeanlaisena kuvaan. Tuossa kuvassa se on hieman liian vaalea. Kuitenkin minulla on hieman kiire neuloa tämä valmiiksi. Nimittäin aivan tajuttoman kaunis neuletakkimalli julkaistaan tämän kuun lopussa.

DSC02446

Sukat taikapallolangasta. Kerässä on kumman kauniit sävyt. Minulla on aina ollut vaikeuksia saada aikaan sukkapari, joten kokeilen nyt kahden sukan neulomista samaan aikaan niin, että neulon ensin ensimmäistä ja sitten toista. Ehkäpä näin kahden sukan tekeminen ei olisi niin hankalaa.

Kolmanneksi neulon pitsimysteerihuivia, josta ei toistaiseksi ole kuvia sen mysteeriyden takia. Lankana on punaista käsinvärjättyä pitsilankaa, jonka olen saanut jo vuonna 2011. Vihdoinkin lanka löysi mallinsa.

Ps. Vaatteista kuitenkin sen verran, ettei minulle ole erikseen kesä-/kevät ja syys-/talvivaatteita. Toki on kausivaatteita kuten talvitakki vs kesätakki, mutta muuten samat paidat, housut ja mekot menevät ajankohdasta riippumatta. Syksyllä vaan lisään kerroksia. Samoin vaatteiden värillä ei ole niin väliä vuodenaikaan nähden. Saatan ihan hyvin käyttää tummanpunaista paitaa kesällä ja kirkkaanpinkkiä paitaa talvella. Kai se on sitä käytännöllisyyttä. Niinpä jos nyt saan Opettajattaren valmiiksi, on se minun käytettävissäni läpi vuoden. Jos tässä on mitään järkeä.

Pss. Otsikon kysymykseen saa vastata.

7 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Ihanannäkönen on tulossa Opettajattaresta! Noi liukuvärjätyt on niin vinkeitä kyl sukissa! Ite tykkään tylsästi harmaasta, vihreestä ja roosasta enkä kauheesti muuta ees hamuile värirepertuaariin ikinä.

Soile kirjoitti...

Tuo linkkaamasi malli oli kyllä aikas kiva, sehän kyllä oli jo ostettavissa? Vai tulkitsinko väärin?

Oma punainen (magenta, pinkki ja semmoiset) kausi taisi mennä ja tilalle tuli tumma munakoisonvioletti ja sinappi. Samoin erinäiset harmaat. Mitähän sitten seuraavaksi? Keski-ikäisen sininen, toivottavasti ei :)

outi kirjoitti...

Mikä taikapallolanka? Noista sukista tulee niin kauniit! Mulla ei taida olla lempiväriä, en tiedä. Harmaat ja tietyt oliivit, sinappi ovat aina olleet mieleisiä, sitten on niitä kausia. Viime aikoina värejä on piisannut, mutta taidan olla taas rauhoittumaan päin.

Helena kirjoitti...

Sanon aina että minun lempiväri on sateenkaari :) Sielä on muutamia ikisuosikkeja ja satunnaiseen tahtiin tulee uusia sävyjä, mutta ikinä sieltä ei tipu mitään värejä pois. Nyt alkaa kiehtoa pastellitkin, jotka aikasemmin ei ole tuntuneet omilta. Kävin tänään Oulun taidemuseossa Reidar Särestönimen näyttelyssä ja voi että mie nautin siitä! Särestöniemen värien, väriyhdistelmien ja pintojen äärellä mulle tulee sellanen olo, että haluan syödä ne värit tai hengittää sisääni.

Ladetsu kirjoitti...

berenike, Sullon kiva värirepertuaari!

Soile, joo, nyt se on (jo) ostettavissa. Ei ollut tämän bloggauksen kirjoitushetkellä. :)

outi, Schoppel Wollen Zauberball on taikapallolanka. Se on sellainen pallon muotoinen kerä.

Helena, sateenkaari on hyvä vastaus! Mun pitää ehkä harkita, jos kävisi tuossa taidenäyttelyssä. Kiitos vinkistä!

Emma kirjoitti...

Voi hyvää päivää miten kaunis punainen takki tulossa! Tsemppiä gradun kanssa :)

Ladetsu kirjoitti...

Emma, kiitos! :)