lauantai 18. toukokuuta 2013

Ravintolapäivä

Tänään tämä pariskunta sai vihdoinkin aikaiseksi ja lähti viettämään Ravintolapäivää keskustaan. Suurin syy taisi olla se, että ystävämme kutsui meidät. Hänellä oli oma pieni ravintola pystyssä Business Kitchenin tiloissa. Siellä oli tarjolla useampaa eri ruokalajia, suolasta että makeaa. Ja aasialaista. Kun saavuimme paikalla, aika moni ruoka oli loppu, mutta onneksi paljon oli vielä jäljellä. Oli kyllä hyvää ruokaa ja hyvä tunnelma. Olimme paikalla loppuun asti ja sain mukaani satsin herkkuja. Nuo muffinsit sain lahjaksi, kun olin ollut niin hyvä asiakas. Ihania ihmisiä!

Ravintolapäivä 18.5.2013

A very cute cupcake

Yllä oleva kuppikakku/muffinssi oli niin kaunis, että sitä piti puoli tuntia ihailla ennen kuin uskalsi syödä.

***

Raiku huuteli neulojia yhdistymään ja alkamaan ottaa neuleasukuvia (eli siis kuvia siitä miten niitä itse tehtyjä neuleita on laittanut päällensä). Olen itse pidempään miettinyt ihan samaa asiaa. Harvemmin neuleblogeissa näytetään asukuvia. Yleensä neule näytetään kerran ja se on siinä. Itsekin teen näin, mutta olen puolisen vuotta suunnitellut ja kerännyt rohkeutta asukuvien ottamista varten. Vaikka muotibloggaripäivinäni otin niitä paljon, en ole enää langanlaiha niinkuin silloin. Mutta miksi asukuvia saisivat ottaa vain langanlaihat?

18.5.2013

No jotta asia etenisi, alan itse ottamaan taas asukuvia ja etenkin silloin kun jotain omatekemää on päällä. Tänään pyysin puolisoani ottamaan ensimmäisen asukuvan tätä projektia varten, tosin päälläni ei ole mitään omatekemää. Oli nimittäin niin kuuma sää, ettei sinne neuletta tai huivia tarvinnut. On kuitenkin olemassa syy siihen, miksi halusin tallentaa tämän asun.

Kesällä 2011 löysin mori girl (forest girl) -tyylisuunnan ja siitä asti olen selaillut kuvia ja halunnut pukeutua tuolla tavalla. En ole uskaltanut kirjoittaa asiasta blogiin saatika kertoa kenellekään muulle kuin puolisolleni. Ilmeisesti kahden vuoden suunnittelu on tuottanut tulosta, koska olen jo kahdesti tänä keväänä pukeutunut metsätyttömäisesti ja molemmilla kerroilla olen ollut niin tyytyväinen asuuni. Tänään oli niistä se toinen kerta. Lisäksi suurin ongelma on ollut se, että vaatekaappini oli täynnä tiukkoja trikoopaitoja ja toppeja (just niiltä muotibloggaripäiviltä). Pikku hiljaa olen ostellut kivoja vaatteita ja sitten tietysti mitä olen tehnyt itsekin. Kivojen vaatteiden löytäminen on muuten todella vaikeaa. Etenkin tarpeeksi pitkien hameiden ja mekkojen löytäminen on tuskaa. Tai että pääntie ei ole liian avara. Tähän asti paras paikka löytää kivoja vaatteita on ollut äidin vaatekaappi (heh).

18.5.2013

Tajusin muuten, että sekä tuo tunika että hame ovat molemmat yli kolme vuotta vanhoja. Lempivaatteitani. Jos olisi ollut viileämpi ilma, olisin laittanut punaisen neuletakin päälleni. Se olisi ollut se itsetehty. Mutta edes minä en tuohon helteeseen halunnut laittaa villatakkia. Hulluahan se olisi ollut.

Toivottavasti kukaan siellä ruudun toisella puolella ei inhoa tätä ajatusta. Ja jos joku tahtoisi minun kanssani perustaa blogin, jonne näitä asukuvia tulisi, niin saa ottaa yhteyttä!

2 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Mori-tyyli on vallan viehko tyylisuunta ja se puhuttelee kovasti myös minua. Ainoa vaan se se menee niin helposti sinne röyhelön suuntaan. Pitäsi oikeastaan kaivella ne japanilaiset ompelukirjat esille, niissä on aika paljon moriin sopivia elementtejä. Toinen asia on sitten uskaltaako ompelukoneeseen koskea, emme oli juteleet aikoihin.

Ja asukuvat ovat ihan kaikkia varten!

Ladetsu kirjoitti...

Soile, on siinä morityttöilyssä sellaisia tyylipuolia, joista en innostu (kuten turkiskaulukset). Munkin ompelukone on pitkään ollut käyttämättömänä, katotaan herääkö se talviuniltaan. :)