lauantai 20. huhtikuuta 2013

Virkkuri

Yleensä uuden kässäkirjan ilmestyessä sosiaalinen media täyttyy joko kehuista tai haukuista. Useimmiten kehuista. Suurimman osan (lempi)kirjoistani olenkin huomannut juuri blogien kautta (Neulo virkkaa kirjo jämälangasta, Surrur, Ihanat mekot ja tunikat...) . Nyt minulla on kuitenkin kädessäni kirja, josta en ole lukenut halaistua sanaa lukemistani blogeista. Outoa. No itse kuulin kirjasta ensimmäistä kertaa noin kaksi viikkoa sitten ja viime viikon torstaina kirja ilmestyi. Tällä viikolla sain sen käsiini.

DSC01582

Kirja on otsikon mukaan Virkkuri ja sen on tehnyt Molla Mills opinnäytetyönään. Molla Mills halusi tehdä erilaisen virkkauskirjan ja siinä hän on onnistunut. Tässä kirjassa ei ole jälkeäkään niistä tunkkaisista virkkausohjeista, joita liian usein näkee Suomessa.

Kirja sopii hyvin aloittelijoille, mutta onneksi meille konkareille on haastavia töitä tarjolla. Aluksi esitellään perusteet virkkaamisesta, sitten on virkkausmallit ja lopuksi käydään läpi viimeistely. Mallit näyttävät etenevän helposta vaikeaan. Virkkausohjeet näyttävät johdonmukaisilta. Mallien esittelykuvista näkee hyvin sen, mitä on virkkaamassa. Sanallisten ohjeiden lisäksi on kuvalliset ohjeet. Ohjeita on niin koreille, laukuille, koruille kuin johdonpäällystämiseen.

Tosin... Parista asiasta olen eri mieltä tän kirjan kanssa plus että olisin tykännyt paljon värikkäämmästä värimaailmasta. Mutta ehkä tilaan ne värikkäät virkkauskirjat sieltä Japanista asti (hih). Lisäksi virkkuukoukuissa esiteltiin vain ne rujot muovi- ja metallikoukut, eikä kädelle parempi vaihtoehtoja esitelty (kuten minulla käytössä olevat Cloverin koukut). Ehkä kirjailija ei ole törmännyt vielä muunlaisiin koukkuihin tai ne haluttiin jättää pois sotkemasta aloittelijoita. Lopuksi kirjassa käytetyistä langoista ei ollut kerrottu mitään muuta kuin langan nimi ja materiaali. Itse olisin kaivannut metri/grammamääriä valmiina kirjassa sen sijaan, että joudun nyt etsimään ne maahantuojan sivuilta. Pitänee kirjoittaa valmiiksi kirjaan tarpeelliset tiedot.

Mutta olen kuitenkin tyytyväinen tähän kirjaan. Kerrankin virkkauskirja, jossa on uudenlaisia ohjeita! Suosittelen kaikkia virkkaajia ainakin selaamaan tämän kirjan.

DSC01586

Mitä aion virkata tästä kirjasta?

- kudekori S koukuille/kynille
- kudekori L x 2 keskeneräisille töille ja toinen villasukille
- varmaan aika monta muutakin kudekuria, jos ne vaikuttavat hyödyllisiltä... Triforce-kori olis aika hc.
- pastillityyny
- pitsimatto
- hexagonmatto
- vinoraitalaukku
- kettinkikaulakoru
- pallolaukku
- merimieskassi

Aloitinkin jo virkkaamaan kettinkikaulakorua, koska siihen löytyy valmiiksi lankaa. Saatan joutua matonkude ja kalalankaostoksille jossain vaiheessa.


Bonuksena kirjan aloituksen ensisanat, jotka huvittivat minua suuresti:

"Se alkaa ihan huomaamatta, virkkausriippuvuus. Toistuvasti kävelet sisään lankakauppaan, täytät ostoskorisi pehmeillä lankakerillä, pari virkkuukoukkua tarttuu myös mukaan. Huomaat kantavasi lankakeriä laukussasi ja virkkaavasi salaa aina tilaisuuden tullen. Sormesi on täynnä kovettumia, poskiontelot kutisevat lankapölystä ja hartialihakset liikkuvat enää eteenpäin."


Kuinka monelle tuli mieleen ensimmäisenä, että "jaahas, tuo kuulostaa ihan minun elämältäni neulojana"?

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Tuo lankojen tietojen puuttuminen on kyllä aika isom miinus, ei taida päästä tämä opus miun kirjahyllyyn. Tai ei ehkä pidä vielä mennä sanomaan, jospas tuota pääsisi jossain selailemaan! Aloitus ainakin on mahtava :D

Ladetsu kirjoitti...

Emma: Se on iso miinus, mutta onneksi ohjeet on kivoja. :)