sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Jämälankailua

Minua on vaivannut neuleplääh. Mikään kymmenestä keskeneräisestä työstä ei ole inspannut, ei sitten yhtään. Tälläisinä aikoina on parasta on tehdä seuraavaa: ottaa jämälankakori esille, ettiä sopivia lankoja ja aloittaa jämälankatyö.

Ostin torstaina uuden Kotoliving-lehden ja no... En taida kuulua lehden kohderyhmään. Mutta lehdessä oli ohjeet raidallisille kämmekkäille. Joten minänpä päätin toteuttaa ne jämälangoista.

Etsin jämälankalaatikosta pienet kerät Noron Silk Gardenia (worsted), Dropsin Nepalia ja Louhittaren luolan Pohjan Akkaa. Katsoin, että näistä tulee todella pirtsakat kämmekkäät ja oikeassa olin. Ei voi olla hymyilemättä tälle väriyhdistelmälle.

Mutta... Sinä Kotolivingin ohjeessa on jotain mätää. En tykännyt yhtään siitä, miten mökkelöt kämmekkäät ohjeen perusteella saan. Ei yhtään samannäköiset kuin lehden kuvassa. Joten päätin heittää ohjeen hiiteen ja tehdä oman mielen mukaan.

Wrist warmers

Kuvassa oikealla on Kotolivingin mukainen aloitus (tuossa kohtaan tulisi jo peukalon aukko?) ja sitten vasemmalla mun säveltämät. Tykkään ite enemmän noista omistani, joten puran tuon oikeanpuoleisen yritelmän.

Minä tykkään jämälangoista ja siitä, kuinka niistä voi inspiroitua ja neuloa kaikkea kivaa. Jämälankaneuletakki tai -tunika on ollut haavelistalla jo pitkään ja olen säästänyt siihen jämälankoja. Harmi vaan, että vielä menee pitkään ennen kuin voi projektin aloittaa. Kun niitä jämiä ei ole tarpeeksi.

Ps. Tuo Noron Silk Garden on aikasta ihanaa lankaa. Sitten joskus kun taas sitä löytyy alelaarista, niin täytyy ostaa muutama kerä. Miten olisi ihkuneuletakki valkoisesta Nepalista ja värikkäistä Silk Gardeneista? Huokaan ihastuksesta.

3 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Onpa tulossa ihanat kämmekkäät. Tosi monet on sanonu, että jokin siinä Kotolivingissä ei nappaa, ite en oo raaskinu nyt ees ostaa sitä. Täytyy varmaan kokeilla joskus tulevia numeroita.

outi kirjoitti...

Ihanat kämmekkäät tulossa. Ja jep, samaa mieltä kuvan perusteella: omasi ovat paremmat!

virkattu lintu kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät! Juu, joskus on parasta tehdä ihan oman pään mukaan :)