perjantai 12. lokakuuta 2012

Oho.

Vuodesta 2012 piti tulla hyvä vuosi, kaikin puolin. Lankavarastonkin piti vajua ainakin parilla kilolla.

Joo, eipä mennyt niin kuin piti.

Laitan aina tarkkaan ylös kaikki ostot ja kulutukset joka kuukaudelta. Merkkaan plussalla jos ostin kuukaudessa enemmän kuin kulutin(neuloin, virkkasin, myin) ja miinuksella jos kulutin enemmän kuin ostin. Katsoin eilen koko tähän astisen tilanteen ja järkytyin: lähes joka ikinen kuukausi on ollut plussan puolella ja useimmiten todella reilusti Laskin plussasumman yhteen ja oho, eipä taida lankavarasto vajua tänä vuonna. En kehtaa sanoa summaa, hävettää(tai harmittaa, miten sen nyt ottaa).

Ymmärrän kyllä syyt miksi kävi näin. On helppo vannoa vähentävänsä silloin, kun on terve. Osa teistä ehkä muistaakin, sairastuin vakavasti heti vuoden alussa. Vasta nyt lokakuussa on alkanut tuntua siltä, että minusta tulee vielä jonain päivänä "terve"(ehkä sitten ensi vuonna?). Olen ostanut paljon lankaa lohdutukseksi ja neulonut kuitenkin hyvin vähän. Silloin käy näin.

Olen miettinyt, että pitäisikö minun tehdä asialle jotain? En tahdo myydä lankojani: ei se suurta muutosta aiheuttaisi tilastoissa. En myöskään aio neuloa hulluna, koska en jaksa ja minulla ei ole aikaa leikkiä neulekonetta(opiskelu haittaa harrastuksia).

Haluan kuitenkin parantaa vuoden tulosta hieman ja kehitin toimintasuunnitelman, jonka pystyn toteuttamaan(ehkä).

1. Teen valmiiksi virkkuupeiton, jonka parissa olen ahertanut monta kuukautta. Se kuitenkin vie noin 700 grammaa lankaa.

2. Tyhjennän paksulankavarastoa. Neulon tietystä paksulangasta lämpimän paidan/neuletakin, toisesta paksulangasta lämpimän kaulurin ja neulon valmiiksi paksulangasta aloitetun neuletakin. Ja hups hei, kilo lankaa on kulutettu! (samalla saan ensi talveksi lämpimiä neuleita)

3. Teen valmiiksi keskeneräisiä töitä, jotka ovat lähes valmiita. Niissä kun ei olisi kauheasti enää neulomista. Tämä on se epätoivoisin kohta, koska yleensä työt jäävät kesken, kun kiinnostus loppui.

Ei kuitenkaan huolta, en ota tätä niin vakavasti. Katotaan miten käy.

Ei kommentteja: