sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Coco avant Chanel

Olen jo vuosia halunnut katsoa elokuvan Coco avant Chanel(2009). Pari kuukautta sitten lainasin elokuvan kirjastosta. En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi katsoa elokuvaa, kunnes eräänä sunnuntaina oli pakko. En voinut enää uusia lainaa ja maanantaina piti dvd palauttaa.

Elokuva kertoo tarinan siitä, kuinka Gabriellestä tuli Coco Chanel. Olen aikaisemmin katsonut Coco Chanelista kertovaa sarjaa, jonka perusteella tiesin jo suunnilleen, mitä elokuvassa tapahtuu. Kärsimättömien valinta on elokuva: juoni etenee nopsasti ja tärkeimmät asiat selviävät alle kahdessa tunnissa.

Pidinkö elokuvasta? En oikeastaan osaa sanoa. Se oli hyvä, hyvin näytelty ja visuaalisesti kaunis elokuva. Audrey Tautou on yksi lempinäyttelijöistäni. Mutta tämä elokuva ei nouse lempielokuvieni joukkoon ja tuskin katson tätä uudestaan.

Jos olet kiinnostunut Coco Chanelista ja haluat nopeasti tietää miten hän nousi suosioon, elokuva on valintasi. Jos tahdot tarkemmin tietää tapahtumista, sarja on valintasi.

Vähän niinkuin Ylpeys ja ennakkoluulo: jos tahdot nauttia tarinasta vain hetken aikaa, katso elokuva. Jos tahdot pidempiaikaisen neuletuokion, katso tv-sarja. Olen katsonut molemmat valehtelematta kymmenisen kertaa ja muistan lähes kaikki vuorosanat ulkoa. Silti en koskaan kyllästy.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Austeniin ei kyllästy koskaan <3 Coco on vielä katsastamatta.

Emmanuelle kirjoitti...

Emma: Ei, ei kyllästy. Austen on niin ihana. :)