sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Syysneuleita

Aloitin kirjoittamaan tätä postausta jo monta päivää sitten. Mutta koska alkuviikon sää oli niin synkkää, en saanut otettua hyviä kuvia, ja sitten kun oli valoisaa ja sain otettua kuvia, en ole kerinnyt kirjoittaa tätä loppuun. Tyypillistä.

Aloitin tässä kaksi kivaa neuletta, jotka haluan esitellä täällä blogin puolella: sukat ja neuletakin. Sukat aloitin viime sunnuntaina(eli viikko sitten) ja neuletakin viime maanantaina.

Fredrika

Neuleretriitti lähenee nopeasti(se alkaa jo ensi perjantaina!) ja tajusin tarvitsevani sinne töppöset. Vanhat villasukathan eivät kelpaa, joten aloitin uudet. Tosin oikeasti on tarvetta paksuille villasukille. Korkkasin uudet Viking Ville-kerät ja aloitin Fredrikat. Fredrika on todella kaunis malli. Kivat sukat tulee, tosin ne saa näyttämään mun jalat paksuilta. Ensimmäinen sukka on jo lähes valmis. Toinen sukka etenee varmasti nopeammin, kun on jo tuttu ohje(tosin sen on pakko edetä kun perjantaina pitäis olla valmista).

Audrey

Neuletakki on lohdutusihkuneule. Tarvitsin jotain kivaa neulottavaa, joten otin esille Madelinetoshin Merino light -vyyhdit ja aloitin Audrey-neuletakin. Tää on kyllä ikuisuusneule samalla: ohut lanka ja 2,5 mm puikot. Huh huh. Saan olla tyytyväinen, jos neule on valmiina tämän vuoden puolella.

Onneksi huomasin neuleen aloitettuani, että yksi vyyhdeistä on vaaleampi. Vartalokappale meneekin sitten raidoittamalla(kaksi kerrosta vaalealla kerällä ja sitten kaksi kerrosta tummemmalla). Hihat tulee sitten miten tulee, varmaan vähän tummemmiksi. Ei siihen kuole.

Myönnän, olin ensin ennakkoluuloinen Madelinetoshia kohtaan. Joten tuo takertuva ja kierteinen lanka ei vaikuttanut ihkulangalta, ei sitten yhtään. Mutta sitä on aivan ihana neuloa ja tuo siitä muodostuva neulospinta on todella kaunis! Tekisi mieli tilata lisää, mutta onneksi mysteeriklubin vyyhdit tulevat alkuviikosta.

Ensi viikosta tulee kiireinen. Pitää saada kaikki opiskelujutut valmiiksi ennen retriittiä. Hiki nousee otsalle jo valmiiksi.

3 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Ihania neuleenalkuja! Täytyy laittaa toi Audrey jonoon, niin nätti on. Mäkin pääsen korkkaamaan Toshit varmaan tällä viikolla, en malta oottaa sun lanka-arvostelun jälkeen :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sievät sukat tulossa! olen pitänyt omat Fredikani ihan piloille, mutta ajattelin neuloa sellaisia joululahjoiksi tänä vuonna. Minä taas purin sen nueleen josta piti tulla valmis retriittineule - siitä tulikin perunasäkki :P

Emmanuelle kirjoitti...

Berenike, Kiitos. Audrey on ihana neuletakkimalli. :)

Prosessineuloja, Fredrika on tosi kiva malli, tosin totesin jo ettei ihan sopiva mun jaloille. Voi ei! Onpas harmi. Toivottavasti sulla on jemmassa toinen retriittineule?